Chakra workshop

Chakra's?

Binnen de yoga spelen chakra's een grote rol. Vaak worden ze tijdens een les wel eens kort benoemd, maar is er tijdens de les echter te weinig tijd en gelegenheid om daar een uitgebreide uitleg over te geven. Daarom wordt hier een langere workshop voor gegeven waarin deze uitleg wel wordt gegeven.

 

Een chakra klinkt in eerste instantie misschien wat zweverig, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Binnen de yoga heeft iedere oefening effect op een chakra. En elk chakra houdt verband met o.a. de staat van je geest, je ervaringen uit het verleden en ook je mentale en fysieke welzijn en problemen. Zo weten we in de yoga enerzijds wat het verband is tussen ons lichaam en geest, en anderzijds hoe we via fysieke oefeningen ons mentale welzijn gericht kunnen verbeteren.

 

Er worden twee workshops gegeven; een basisworkshop en een vervolgworkshop.

  • In de basis workshop leer je dat chakra's een rol spelen bij het verdelen van energie, prana, door het lichaam en de effecten wat dit heeft voor zowel lichaam als geest wanneer dit wel of niet goed verdeeld kan worden.
  • De vervolgworkshop gaat dieper in op wat er precies verdeeld wordt. Energie heeft verschillende vormen waarin het zich kan uiten. Dat een chakra energie goed verdeelt, is iets anders dan dat een chakra de goede energie verdeelt.

Hoe ziet de workshop er uit

Er zijn 2 workshops. Iedere workshop duurt 2 uren en daarin gaan we een aantal dingen doen.

 

In de basisworkshop:

  • 8 chakra's worden in begrijpelijke Nederlandse woorden uitgelegd. 
  • we gaan via een eenvoudige en nuchtere insteek voor ieder een persoonlijk beeld invullen hoe jouw chakra's er voor staan.
  • per chakra gaan we een aantal bijbehorende oefeningen doen.
Na afloop van de workshop heb je zowel een beeld over wat de chakra's zijn en wat ze doen, je hebt een beeld hoe deze er bij jou voor staan en welke oefeningen voor jou persoonlijk gunstig zijn om te doen.
In de verdiepingsworkshop:
  • uitleg over de 3 verschillende uitingsvormen van energie, de dosha's
  • we een globaal beeld vormen hoe jouw dosha's er voor staan
  • per dosha gaan we een aantal bijbehorende oefeningen doen waarmee je deze kunt beïnvloeden
Na afloop van de workshop heb je zowel een beeld over in welke vormen energie zich kan uiten, je hebt een beeld hoe deze er bij jou voor staan en welke oefeningen voor jou persoonlijk gunstig zijn om te doen om deze te beïnvloeden.
Beide workshops zijn ideaal als je graag thuis oefeningen wilt doen, je weet dan precies welke oefeningen de meeste baten voor jou persoonlijk kunnen opleveren.

Waar, wanneer, kosten

De workshops worden gegeven door Wietze Groenhof.

  • Nog niet ingepland (basis)
  • Nog niet ingepland (verdieping)

Kosten: 25,- voor één workshop of 40,- voor beide

Locatie: in onze normale yogazaal, Bagijnestraat 55A

Inschrijven

Je hebt geen kennis of ervaring nodig om mee te kunnen doen. De workshop is geschikt voor beginners. Ook voor mensen die (nog) geen yoga beoefenen. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar info@yogastudioleeuwarden.nl of via onderstaande formulier.

 

Als je onverhoopt niet meer kan, dan graag tijdig even afmelden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Hatha Yogastudio Leeuwarden

info@yogastudioleeuwarden.nl

 

 

KvK nummer 67603963

BTW nummer NL001394471B82

Bankrekening NL50 INGB 0008 1915 46