Docent

Wietze Groenhof

 

Opleiding

Yoga docent worden begint met een ontwikkeling van jezelf; uiteraard weten wat yoga is, hoe je het op je leven toepast, maar ook jezelf analyseren, begrijpen en verbeteren. Yoga is voor mij daarom geen sportactiviteit. De opleiding tot docent Hatha yoga is gevolgd en afgerond bij Yogaschool Ron van der Post van 2015-2018.

 

Hierin onderscheid ik mij als docent van veel "sportschool" docenten, "hype" docenten die in de populariteit snel docent willen worden, docenten die puur beroepsmatig een inkomen zoeken of alleen houdingen (asana's) beoefenen. 

 

Erkend

Deze yoga opleiding is erkend door de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit en van Jaipur India.

 

Dit betekent dat de opleiding onder begeleiding staat van boven genoemde Opleiding in India. Inhoudelijke en kwalitatieve toetsing wordt met regelmaat uitgevoerd. Hierdoor heeft de docent in Nederland de zekerheid dat de stof die is geleerd correct en authentiek is.

 

Visie

Ik heb een heldere visie achter de lessen die ik geef.

 

Mijn lessen zijn er op gericht om je als mens te kunnen ontwikkelen. Groeien doen we ons hele leven, zelfs na onze studie of na ons 50e levensjaar. Daarbij is aan ons vrijheid van handelen gegeven, zodat wij kunnen kiezen om zelf richting aan onze groei te geven. Voor mensen die ervoor kiezen om zich te ontwikkelen, fysiek dan wel mentaal, wil ik daarvoor geschikte lessen aanbieden.

 

Ik wil dat mijn Hatha yoga lessen authentiek zijn en niet vertroebeld door populaire westerse invloeden, waardoor de oorspronkelijke gedachte achter yoga verloren kan gaan. Vandaag de dag wordt vaak van alles en nog wat yoga genoemd wat niet werkelijk yoga is, of er wordt van alles bijgehaald wat erg weinig (niets?) met yoga te maken heeft.

Met deze studio wil ik een zuivere en heldere yoga les geven, zonder dergelijke vertroebelingen. Ik hoop hiermee een stukje educatie te kunnen geven zodat er beter begrip ontstaat wat yoga is.

 

 

Voor mij geldt dat ik geen les geef om winst te willen maken of inkomen te genereren, daarvoor heb ik een (andere) baan. Werkelijke yoga is namelijk geen beroep, maar een levenswijze. De yogalessen zullen gegeven worden vanuit een passie en interesse voor yoga en de wens om dit door te geven aan anderen.Hatha Yogastudio Leeuwarden

info@yogastudioleeuwarden.nl

 

 

KvK nummer 67603963

BTW nummer NL001394471B82

Bankrekening NL50 INGB 0008 1915 46