Workshop Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Ayurvedische (yoga) massage is de naam die voor een prachtige specifieke massagestijl wordt gebruikt, waarbij er door middel van strijkende bewegingen gecombineerd met enkele stretches de dieper liggende weefsels gemasseerd worden. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van voedende natuurlijke oliën en kruiden om te huid te verzorgen. Deze massagestijl is daardoor niet alleen werkzaam op zowel de dieper liggende weefsels zoals de spieren, bindweefsels, doorbloeding en lymfevaten maar ook verzorgend voor de huid zelf.

 

Naast de fysieke uitwerking, heeft een Ayurvedische massage ook een hele ontspannende werking en is het een goede manier om even te kunnen ontstressen. Het is ook echt genieten.

Hoe ziet de workshop er uit

Je leert globaal hoe je een massage moet uitvoeren. Alle massagetechnieken worden uitgelegd en voorgedaan, maar ook hoe je bijvoorbeeld met je ontvanger omgaat om het voor hem/haar zo prettig mogelijk te maken. Op deze wijze gaan we een groot deel van het lichaam bij langs. Onder andere de rug, nek, schouders, benen en het hoofd komen aan bod. 

 

De gehele workshop duurt 3 uren en gaan we in tweetallen doen. Eerst zal de ene persoon de massage uitvoeren en de ander kan ontvangen (en genieten), wat ongeveer anderhalf uur duurt. Na anderhalf uur wisselen we van rol en voeren we de hele massage nogmaals uit, maar dan door de andere persoon. Zo zal iedereen die deelneemt zowel de massage ontvangen als leren uitvoeren.

 

Alleen bij de Ayurvedische massage maken we gebruik van olie, dus hou er rekening mee dat je rug en benen af en toe ontbloot kunnen zijn en dat je kleding aan trekt waar een beetje olie op mag komen.

Wat moet je zelf meenemen

Wat je zelf mee moet nemen is het volgende.

  • 2 kleine schaaltjes of kommetjes om de olie en kruiden in te doen (de olie en kruiden zelf worden verstrekt tijdens de workshop)
  • 2 grote handdoeken
  • een oud yogamatje of kampeermatje om op te liggen (de matjes van de yogastudio gaan we niet gebruiken, omdat ze anders wat glad kunnen worden door de olie)
  • Wat betreft kleding, houd er rekening mee dat je benen en je rug/nek/schouders ontbloot moeten kunnen zijn en er onbedoeld een klein beetje olie op je kleding kan komen

Waar, wanneer, kosten

De workshop wordt gegeven door Wietze Groenhof, docent Hatha yoga, ook opgeleid in diverse massage stijlen (Balinese massage, Ayurvedische yoga massage, Thaise massage).

 

Datum: Nog niet ingepland

Kosten: 30,- p.p.

Locatie: vooralsnog in onze normale yogazaal, Bagijnestraat 55A

Inschrijven

Je kunt je alleen inschrijven maar ook samen met een vriend/vriendin of partner. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@yogastudioleeuwarden.nl of via onderstaande bestelformulier.

 

Als je onverhoopt niet meer kan, dan graag tijdig even afmelden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Hatha Yogastudio Leeuwarden

info@yogastudioleeuwarden.nl

 

 

KvK nummer 67603963

BTW nummer NL001394471B82

Bankrekening NL50 INGB 0008 1915 46