Eindejaar yogamiddag

Om het jaar 2018 op een leuke manier af te sluiten, ga ik in december een yogamiddag houden met een paar interessante en leuke workshops. Het programma is erg gevarieerd en wordt het volgende:

12:00 - 14:00 Chakra workshop (theorie + oefeningen)
14:00 - 15:30 Verhaal van de Bhagavad Gita (theorie)
15:30 - 17:00 Thaise massage workshop (oefeningen)

Je kunt de hele middag mee doen, of alleen losse onderdelen ervan. Je bent dus vrij om zelf te kiezen wat je wel of niet mee wilt doen. Voor de prijs maakt het niet uit, als je het inschrijfgeld betaalt, dan mag je met alles meedoen.

 

Hieronder de uitleg per onderdeel.

Chakra workshop

Binnen de yoga spelen chakra's een grote rol. Iedere oefening heeft effect op een chakra. En elk chakra houdt verband met o.a. de staat van je geest, je ervaringen uit het verleden en ook je mentale en fysieke welzijn en problemen. Zo weten we in de yoga enerzijds wat het verband is tussen ons lichaam en geest, en anderzijds hoe we via fysieke oefeningen ons mentale welzijn gericht kunnen verbeteren.

 

De workshop duurt 2 uren en daarin gaan we een aantal dingen doen.

  • 8 chakra's worden in begrijpelijke verwoording uitgelegd. 
  • we gaan via een eenvoudige en nuchtere insteek voor ieder een persoonlijk beeld invullen hoe de staat van jouw chakra's is.
  • per chakra gaan we een aantal bijbehorende oefeningen doen.
Na afloop van de workshop heb je zowel een beeld over wat de chakra's zijn, hoe deze er bij jou voor staan en welke oefeningen voor jou persoonlijk gunstig zijn. Ideaal als je graag thuis oefeningen wilt doen, je weet dan precies welke oefeningen voor jou de meeste baten kunnen opleveren en kunt dan gerichter zelf oefeningen gaan doen.

Het verhaal van de Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita is één van de belangrijkste boeken van het Hindoeïsme en het belangrijkste boek waar de yoga in beschreven staat. Er wordt in liedvorm een prachtig verhaal verteld over een grote oorlog, een krijsheer die radeloos is, en goden die willen dat alles en iedereen afgeslacht wordt.

 

Waar gaat dit over en wat heeft dit met yoga te maken? Uiteindelijk beschrijft het yoga en hoe je via yoga vrede kunt vinden. Het boek is zonder uitleg lastig te begrijpen over wat het wil zeggen, maar ik ga het hele verhaal en de betekenis op een leuke en levendige manier vertellen en uitleggen.

 

Je kunt er gewoon bij komen zitten en naar luisteren, we gaan geen oefeningen doen.

 

Na afloop heb je een mooi verhaal gehoord, maar ook een beter begrip gekregen wat de oorsprong en originele betekenis van yoga is.

Thaise massage workshop

Thaise massage werkt vooral met druk- en stretchtechnieken. Het is heerlijk ontspannend en goed voor het lichaam en de geest.

 

Deze workshop gaan we in tweetallen werken. Eerst zal de ene persoon de massage uitvoeren en de ander kan ontvangen (en genieten). Halverwege de tijd wisselen we van rol en voeren we de massage nogmaals uit, maar dan door de andere persoon. Zo zal iedereen die deelneemt zowel de massage ontvangen als leren uitvoeren.

 

Je heb geen kennis of ervaring nodig in massage. Alle massagetechnieken worden uitgelegd en voorgedaan en je kunt alle oefeningen gewoon nadoen.

 

Je kan je alleen opgeven of samen met iemand.

 

Pas op dat je niet in slaap valt.

Waar, wanneer, kosten

Deze workshop wordt gegeven door Wietze Groenhof en wordt eenmalig gegeven op zondag 23 december.

 

Totale kosten: voor €15,- mag je mee doen met alles wat je wil

 

Locatie: Bagijnestraat 55a (zaal van de Friesche Balletschool)

 

Het enige wat nodig is om mee te nemen, is je normale yoga kleding en een flesje water.

Inschrijven

Deze workshop staat op dit moment niet ingepland.

Als je mee wil doen, of je wil een workshop op je eigen locatie organiseren, kun je me altijd even een mailtje sturen.


Hatha Yogastudio Leeuwarden

info@yogastudioleeuwarden.nl

06-42710311

 

KvK nummer 67603963

BTW nummer 102200506B01

Bankrekening NL50 INGB 0008 1915 46